Cihangir Mah. Reşit Paşa Cad. No.158 34310 Avcılar / İSTANBUL
0(212) 509-0015-0(530) 919-3500

HAK KAYBI ORTADAN KALKTI,RİSKLİ BİNALAR YENİLENİYOR

Silivri Depremi'nden sonra çürük binaların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesinin önündeki temel engellerden biri olarak 2008 yılında getirilen yapılacak inşaat süreçlerinde en fazla 4 kat yapılabilmesi izni gösterildi. 

Avcılar'da önemli bölümü kooperatifler tarafından yaptırılan 4 kattan daha yüksek binaların kentsel dönüşüme girmesinin istenmesi halinde, buna izin verilmemesi nedeniyle mevcut problemin giderilmesi amacıyla  Avcılar Belediye Meclisi'nde oy birliği ile alınan kararda mevcut imarlı, ruhsatlı binaların kat sayıları ''Saklı hak'' kabul edilerek, onaylanması için İBB Meclisi'ne gönderildi.

Bu öneri, İBB'de ele alınarak tüm partili üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Alınan kararla ilgili olarak Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yaptığı konuşmada, "Avcılar halkı için birlikte bir çalışma yürüttük. Avcılar halkının önemli bir sorunu olan plan notu değişikliğini Avcılar Belediye Meclisi gibi oy birliği ile geçirdikleri için Grup Başkan Vekili Başkanlarımıza, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na, İmar ve Şehircilik Komisyonu'ndaki tüm üyelerimize ve tüm meclise ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Avcılar'da kentsel dönüşüm için, yenilenme için ve adalet için çok önemli bir karar. İyi bir başlangıç. İBB Meclisi'ni kutluyorum. Gazamız mübarek olsun. Avcılar'da başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları bundan böyle hızlanarak devam edecek. Yolumuz açık olsun" dedi.