Cihangir Mah. Reşit Paşa Cad. No.158 34310 Avcılar / İSTANBUL
0(212) 509-0015-0(530) 919-3500

Daha Yaşanılabilir Bir Kent İçin Avcılar Yenileniyor

Avcılar Belediyesi, Başkan Turan Hançerli’nin ‘daha yaşanılabilir bir Avcılar’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Avcılar Merkez Mahallesi’nde E5 yan yolu üzerinde bulunan 6 katlı bir bina, kentsel dönüşüm kapsamında belediye ekiplerinin gözetiminde yıkılmaya başlandı.

Avcılar’ın daha yaşanılabilir bir kent olması hedefiyle çalışan Avcılar Belediyesi, kentsel dönüşüm için başvuruda bulunan Avcılarlı vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Özellikle kullanılmayan binalardan doğabilecek risklere karşı Avcılarlı vatandaşları korumayı amaçlayan Avcılar Belediyesi, riskli yapıların tespit edilmesi ve yıkımı aşamasında vatandaşlara her türlü imkanı sunuyor.

Son olarak Merkez Mahallesi’nde E5 yan yolu üzerinde bulunan ve içerisinde MR, röntgen cihazları gibi birçok alet bulunan bir görüntüleme merkezini de barındıran 6 katlı bir binanın yıkım işlemleri, içerisindeki eşyalar taşındıktan sonra başlatıldı.

Kentsel dönüşümde öncelik halkın çıkarı

Mülk sahiplerinin kentsel dönüşüme başvurmalarından kısa süre sonra yıkım ruhsatı veren belediye, yıkım aşamasında da gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri yıkım işlemlerini başından sonuna kadar takip ederken Avcılar Belediyesi İmar Müdürlüğü de ilçedeki riskli yapıların tespit edilip bir an önce yenilenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Avcılar’ın yaşam alanı konusundaki eksikliklerini sona erdirmek ve tüm vatandaşlara eşit imkanlar sunarak Avcılar’ı örnek bir kent haline getirmek için daha çok çalışacaklarını ifade eden Başkan Turan Hançerli, kentsel dönüşümde şirketlerin değil halkın çıkarlarını gözeteceklerini bir kez daha vurguladı.